Ανακοινώσεις

CALL FOR ABSTRACTS 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφαλεια στην Εργασία (προθεσμία υποβολής περιλήψεων 16/09/2024)

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία (ΥΑΕ): Tα τελευταία χρόνια, ο κόσμος της εργασίας αλλάζει και εξελίσσεται ταχύτατα ακολουθώντας τις ραγδαίες μεταβολές που συντελούνται παγκοσμίως. Νέοι συστημικοί κίνδυνοι αναδύονται καθημερινά και απειλούν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Σε αυτήν τη μεταβατική για την ΥΑΕ εποχή, η ανταλλαγή γνώσεων, εργαλείων και εμπειριών από διαφορετικές οπτικές είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των σύνθετων και πολυπαραγοντικών κινδύνων που ελλοχεύουν στην εργασιακή ζωή των ανθρώπων.

Ανακοινώσεις: 

εγκύκλιος/πρόσκληση συμμετοχής για το H΄ Επιστημονικό Συμπόσιο Νεοελληνικής Εκκλησιαστικής Τέχνης (προθεσμία 31/01/2025)

Το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλη ΔΕΠ άλλων Πανεπιστημιακών Τμημάτων, διοργανώνει το H΄ Επιστημονικό Συμπόσιο Νεοελληνικής Εκκλησιαστικής Τέχνης, που θα πραγματοποιηθεί από 28 έως 30 Μαρτίου 2025 στην Αθήνα υβριδικά (με φυσική παρουσία και διαδικτυακά).

Ανακοινώσεις: 

Παράταση έκθεσης Κυριάκου Ρόκου "Αναδυόμενα στοιχεία" ως 13/072024

Κυριάκος ΡΟΚΟΣ
"Αναδυόμενα στοιχεία"
Παράταση Έκθεσης - έως το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, η ατομική έκθεση του Κυριάκου Ρόκου με τίτλο “Αναδυόμενα Στοιχεία” παρατείνεται έως τις 13 Ιουλίου 2024.

Ανακοινώσεις: 

8th ARCH_RNT Symposium, 03-05/10/2024- extended deadline 10/07/2024

This is the Second Circular of the 8th ARCH_RNT Symposium that will be held in memory of Prof. Nikos Zacharias, in Kalamata, 3-5 October 2024, under the auspices of the Hellenic Society for Archaeometry.

Ανακοινώσεις: 

Συνέδριο ICCM στην Αθήνα - Υποβολή ανακοινώσεων

Η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού συνδιοργανώνει το 15ο Επιστημονικό Συνέδριο της Διεθνούς Επιτροπής για τη Συντήρηση των Ψηφιδωτών (International Committee for the Conservation of Mosaics – ICCM), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 20-24 Οκτωβρίου 2025 και θα έχει θέμα «Mosaic Conservation: Current Challenges and Future Prospects» .

Ανακοινώσεις: 

περιοδική έκθεση «Κόκκινο/Red», Λάρισα: ξεναγήσεις στις 08/06/2023-έκθεση ανοιχτή ως τις 30/08/2024

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και οι Φίλοι του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας σε συνεργασία με το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8» διοργανώνουν δύο ξεναγήσεις στην έκθεση «Κόκκινο / Red». Οι ξεναγήσεις, θα πραγματοποιηθούν το πρωί του Σαββάτου 8 Ιουνίου, στις 11.00 και 12.00 αντίστοιχα, από την επιμελήτρια της έκθεσης κ. Αντιγόνη Καψάλη και θα είναι ανοιχτές στο κοινό.

Ανακοινώσεις: 

e-learning: Ξυλοναυπηγική Τεχνικές Κατασκευής και Συντήρησης Ελληνικών Παραδοσιακών Πλοίων-προθεσμία 27/05/2024

Το E-Learning του Kέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης του νέου Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στο γνωστικό αντικείμενο: Ξυλοναυπηγική: Τεχνικές Κατασκευής και Συντήρησης Ελληνικών Παραδοσιακών Πλοίων.

Ανακοινώσεις: 

εγκαίνια έκθεσης του Κυριάκου Ρόκου “Αναδυόμενα Στοιχεία” - Αθήνα, 23/05/2024

Την Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024, η P gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Κυριάκου Ρόκου με τίτλο “Αναδυόμενα Στοιχεία”. Ο διακεκριμένος γλύπτης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας παρουσιάζει έργα και συνθέσεις με αφετηρία το προσωπικό του βίωμα, σε υλικά όπως το μάρμαρο, το ξύλο, ο μπρούντζος, το σχέδιο και η γραπτή αφήγηση. Γνωστός για τα μυθικά/ονειρικά περιβάλλοντα που δημιουργεί, συνεχίζει να εκπλήσσει χρησιμοποιώντας τη δεξιοτεχνία και εφευρετικότητα ως μέσο έκφρασης σύγχρονων αναζητήσεων.

Ανακοινώσεις: 

«Η Ομηρική Όρθη και το Αργυροπούλι Τυρνάβου» - εκδήλωση και έκθεση μυκηναϊκών αντικεμένων, Λάρισα, 29/05/2024

Με αφορμή το βιβλίο του Νίκου Ηλ. Κατσαρού «Η Ομηρική Όρθη και το Αργυροπούλι Τυρνάβου» και την παράδοση από τον ίδιο μυκηναϊκών αντικειμένων από το Άνω Αργυροπούλι, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας διοργανώνει εκδήλωση με ομιλητή τον συγγραφέα, με ελεύθερη είσοδο στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 στις 7.00 μ.μ. Στο βιβλίο του, ο συγγραφέας πραγματεύεται το ζήτημα της θέσης Όρθης, Ομηρικής πόλης, την οποία τοποθετεί στο Άνω Αργυροπούλι.

Ανακοινώσεις: 

Σελίδες