Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης για τρίτη συνεχή χρονιά!

Ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΣΑΕΤΤΕ), η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων, καθώς και το Ελληνικό τμήμα του ICOM συνεργάστηκαν για μια ακόμη χρονιά για την οργάνωση των φετινών εκδηλώσεων τηςΕυρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του φετινού εορτασμού ήταν η αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων και η προσέγγιση του κοινού αποκλειστικά διαμέσου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Από την 5η Οκτωβρίου και για μία εβδομάδα, στον ιστοχώρο του ΣΣΑΕΤΤΕ και τη σελίδα του στο Facebook, οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με το πολυδιάστατο έργο των συντηρητών, τους προβληματισμούς τους και τις επεμβάσεις που υλοποιούνται συντελώντας στη φροντίδα και την προστασία των μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η εβδομάδα εκδηλώσεων κορυφώθηκε την Κυριακή 11 Οκτώβρη περιλαμβάνοντας πλήθος αναρτήσεων σχετικά με εργασίες Συντήρησης.
Στόχος του εορτασμού είναι η επικοινωνία του επαγγέλματος της Συντήρησης και των Συντηρητών με το ευρύ κοινό, με στόχο την ευαισθητοποίησή του τόσο για τον ρόλο της Συντήρησης στη διατήρηση και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, όσο και για τις αξίες που τη διέπουν. Στο πλαίσιο αυτό, φορείς από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον φετινό εορτασμό προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα να προσεγγίσουν το έργο τους και μέσα από αυτό να γνωρίσουν τη Συντήρηση, τους ανθρώπους της και τον ρόλο που επιτελεί.
Ο Σύλλογός μας θέλει να ευχαριστήσει θερμά την οργανωτική επιτροπή και τους φορείς που συμμετείχαν στον φετινό εορτασμό και να ευχηθεί από καρδιάς καλή συνέχεια στο έργο τους. Ευχόμαστε να ανταμώσουμε ξανά την επόμενη χρονιά δια ζώσης και να μοιραστούμε νέες εμπειρίες!