Μήνυμα ΣΣΑΕΤΤΕ για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης 2022

Ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΣΑΕΤΤΕ), η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων, καθώς και η Ομάδα Συντήρησης του Ελληνικού τμήματος του ICOM ​ συνεργάστηκαν για μια ακόμη χρονιά για την οργάνωση των φετινών εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης.

Διοργανώνοντας δράσεις με φυσική παρουσία, και παράλληλα, πραγματοποιώντας παρουσιάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εορτάστηκαν και φέτος οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Συντήρησης.

Από την 10η Οκτωβρίου και για μία εβδομάδα, διαμοιράστηκε υλικό στον ιστοχώρο και στις διάφορες πλατφόρμες του ΣΣΑΕΤΤΕ (Facebook, Instagram, YouTube), δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να “κρυφοκοιταξει” εντός των μνημείων και των εργαστηρίων συντήρησης, να ενημερωθεί και να λάβει μέρος σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στη συντήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η εβδομάδα εκδηλώσεων κορυφώνεται σήμερα, Κυριακή 16 Οκτωβρίου, περιλαμβάνοντας πλήθος δράσεων.

Στόχος του εορτασμού είναι το ευρύ κοινό να γνωρίσει την επιστήμη της Συντήρησης και το επάγγελμα του Συντηρητή, να ευαισθητοποιηθεί για θέματα βιωσιμότητας της πολιτιστικής κληρονομιάς εν μέσω της κλιματικής αλλαγής, καθώς και να προσκαλέσει το κοινό να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια διάσωσης της κληρονομιάς μας.

Ο Σύλλογός μας θέλει να ευχαριστήσει θερμά την οργανωτική επιτροπή και τους φορείς που συμμετείχαν στον φετινό εορτασμό, προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα να προσεγγίσουν το έργο τους, και μέσα από αυτό να γνωρίσουν τη Συντήρηση, τους ανθρώπους της και τον ρόλο που επιτελούν. Ευχόμαστε σε όλους από καρδιάς καλή συνέχεια στο έργο σας.

Επίσης, ο ΣΣΑΕΤΤΕ ευχαριστεί θερμά τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τις δια ζώσης δράσεις των φορέων και έδειξε ενδιαφέρον να ανακαλύψει τον αθέατο κόσμο της Συντήρησης.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, τόσο δια ζώσης, όσο και ψηφιακά, ώστε να μοιραστούμε νέες εμπειρίες!