Ένα πανόραμα παραδοσιακών τεχνών της Ευρώπης στην Europeana, χάρη στο έργο CRAFTED

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα ένα σημαντικό ευρωπαϊκό έργο για την άυλη κληρονομιά και τις παραδοσιακές τέχνες, το CRAFTED, το οποίο είχε στόχο την προώθηση της υλικής χειροτεχνικής κληρονομιάς και τη διατήρηση της άυλης γνώσης από καλλιτέχνες, χειροτέχνες και τεχνίτες σε όλη την Ευρώπη. Το έργο κατάφερε να επεκτείνει σημαντικά τις συλλογές παραδοσιακών τεχνών στον ιστότοπο της Europeana και να αφήσει ως παρακαταθήκη ένα ιδιαίτερα πλούσιο υλικό.
Περισσότερα από 60 άρθρα αφηγούνται ιστορίες των παραδοσιακών τεχνών από όλη την Ευρώπη, με 23 ιστολόγια, 10 γκαλερί και 3 διαδικτυακές εκθέσεις, όλα διαθέσιμα στην ιστοσελίδα Europeana στη διεύθυνση https://www.europeana.eu/making-culture. Αυτά τα άρθρα συμπληρώνονται από περίπου 170.000 αντικείμενα πολιτιστικής κληρονομιάς που διατίθενται στον ιστότοπο της Europeana - εικόνες, βίντεο, ήχοι, 3D μοντέλα και άλλα - από 28 ιδρύματα πολιτιστικής κληρονομιάς σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων μουσείων, πανεπιστημίων, οπτικοακουστικών αρχείων, ερευνητικών κέντρων, θεάτρων και γκαλερί.
Επιπλέον, μια λίστα αναπαραγωγής στο Youtube συγκεντρώνει περισσότερα από 30 βίντεο, αποκαλύπτοντας τεχνίτες και τεχνικές από πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ολλανδία, Γαλλία, Κροατία και Ιταλία). Όλα μαζί, αφηγούνται την πλούσια και μακραίωνη κληρονομιά των παραδοσιακών τεχνών και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων: κεραμική, κατασκευή δαντέλας, αναλογική φωτογραφία, φυσητό γυαλί, ύφανση, κοσμήματα και πολλά άλλα.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Ανακοινώσεις: