Ημερίδα ΣΣΑΕΤΤΕ 9/6/2018: Συντηρητές σε κίνδυνο: Προστατεύοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά, καταστρέφουμε το περιβάλλον;

afisa

Ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Σ.Α.& Ε.Τ.Τ.Ε) εν όψει της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με αντικείμενο την επίδραση της χρήσης των υλικών συντήρησης στο περιβάλλον και τις δυνατότητες υποκατάστασης των υλικών αυτών «πράσινα» υλικά και μεθόδους.
Η ημερίδα είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.
Η ημερίδα αποτελεί συνέχεια της πολύ επιτυχημένης ημερίδας που είχε διοργανωθεί το 2014 με τίτλο "Συντηρητές σε Κίνδυνο: Προστατεύοντας την πολιτιστική κληρονομιά προστατεύουμε τον εαυτό μας;" και αντικείμενο την Υγεία και Ασφάλεια στον χώρο εργασίας.
Στόχος της είναι η ενημέρωση και ο προβληματισμός, των συντηρητών και των συναφών επαγγελματικών κλάδων, σχετικά με την ανάγκη για σωστή διαχείριση των χημικών απορριμμάτων που δημιουργούνται κατά τις εργασίες συντήρησης τόσο σε υπαίθρια μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους όσο και σε εργαστήρια συντήρησης. Επίσης, επιδιώκει να προτείνει πρακτικές και μεθοδολογίες για την στροφή προς την "πράσινη συντήρηση" μέσω της αποφυγής χρήσης ή υποκατάστασης χημικών ουσιών.
Για τον σκοπό αυτό έχουν κληθεί να συνδράμουν ομιλητές από αρμόδιους φορείς και σχετικά επιστημονικά πεδία (συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, χημικοί, μηχανικοί περιβάλλοντος κ.ά.) ενώ θα παρουσιαστούν παραδείγματα πρακτικών που εφαρμόζονται σε Εφορείες Αρχαιοτήτων και Μουσεία της Ελλάδος.
Για εγγραφή παρακαλούμε αποστείλετε αίτημα στο email: conservatorsatrisk@gmail.com

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν

Η ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.).

Σάββατο 9 Ιούνιου 2018
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο
Ώρα προσέλευσης: 9:30 π.μ. Έναρξη: 10:00 π.μ.

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon PROGRAMMA 09_06_2018.pdf331.73 KB
PDF icon PERILHPSEIS 09_06_2108.pdf1.23 MB
Ανακοινώσεις: