Εκδηλώσεις

Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Ορφικοί Διάλογοι», Λάρισα, 9/12/2023

Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Ορφικοί Διάλογοι» στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 στις 11:30 π.μ.

Ανακοινώσεις: 

παρουσίαση για τη συντήρηση έργων του Κωνσταντίνου Παρθένη, 27/11/2023

Παρουσίαση του πονήματος του κ. Μιχάλη Δουλγερίδη "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΡΘΕΝΗΣ τα έργα μετα τη φωτιά του 1980 Διάσωση Συντήρηση και Αποκατάσταση" τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 20:15 στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη.

Ανακοινώσεις: 

δράση «Η ζωή είναι αγρίως απίθανη… χάνονται ξερολιθιές, υψώνονται τσιμέντα», Λάρισα, 4-5/11/2023

Η δράση «Η ζωή είναι αγρίως απίθανη… χάνονται ξερολιθιές, υψώνονται τσιμέντα» υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου Bιομετασχηματισμός μέσα από μορφές τέχνης, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 20 χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2003) και με ερέθισμα ένα κείμενο για τις ξερολιθιές από τη Μαρία Τσιμά, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας-Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, με την υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ανακοινώσεις: 

Περιήγηση στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης από την ΕΦΑ Λέσβου (29/9/2023)

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2023 και διοργανώνει περιήγηση στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης και στους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης της Μυτιλήνης.

Ανακοινώσεις: 

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Προϊστορική Κουζίνα. Λάρισα, 1/10/2023

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας
Εκδήλωση για την Προϊστορική Κουζίνα

Ανακοινώσεις: 

Αρχαιολογική εκδήλωση στη Βελίκα, Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, 20/07/2023

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό θέατρο στα Πλατάνια Βελίκας αρχαιολογική εκδήλωση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας των τελευταίων χρόνων στην ευρύτερη περιοχή καθώς και τα έργα ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων που εκτελούνται εκεί.

Ανακοινώσεις: 

Εκδηλώσεις Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Ιούλιος-Αύγουστος 2023

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας υποδέχεται το καλοκαίρι του 2023 προγραμματίζοντας ποικίλες εκδηλώσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν στο Διαχρονικό Μουσείο και σε αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητάς της και θα αποτελέσουν ξεχωριστές εμπειρίες για το κοινό που θα τις απολαύσει.

Ανακοινώσεις: 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η οικογένεια Πάνου Μανιά έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση της διεπιστημονικής έκδοσης:

'Η Πύλη τοῦ Οὐρανοῦ. Οι τοιχογραφίες του Τάσου Λουκίδη (1941) στο παρεκκλήσιο του Αγίου Σπυρίδωνος Σπάτων της οικογένειας Μανιά. Tεχνοϊστορική προσέγγιση - Φυσικοχημική τεκμηρίωση - Προληπτική και επεμβατική συντήρηση'.

Συγγραφείς: Ιωάννης Βιταλιώτης, Ιωάννης Βουρδαχάς, Χρήστος Καρύδης, Ελένη Κουλουμπή και Ελευθέριος Παπαϊωάννου.

Ανακοινώσεις: 

Περιήγηση στους αρχαιολογικούς χώρους του Σαρανταπόρου και της Δολίχης, 16/06/2023

Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας
«ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2023»: Περιήγηση στους αρχαιολογικούς χώρους του Σαρανταπόρου και της Δολίχης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας συμμετέχοντας στην Πανελλήνια δράση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2023» διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας περιήγηση στους αρχαιολογικούς χώρους του Σαρανταπόρου και της Δολίχης, την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023.

Ανακοινώσεις: 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Χρήστος Χ. Καρύδης: Επιτάφιοι του Αγίου Όρους. Ιστορία, φυσικοχημικές αναλύσεις & διατήρηση. Γενικές αρχές προληπτικής συντήρησης.
ISBN: 978-960-354-558-3

Προλογισμός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ανακοινώσεις: 

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Εκδηλώσεις