Εκδηλώσεις

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος - εθελοντές για συνέδριο Αρχαιολογικού Υφάσματος

Σας προωθούμε την παρακάτω πρόσκληση όπως μας ζητήθηκε, από το Κέντρο Έρευνας και Συντήρησης Αρχαιολογικού Υφάσματος:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προπτυχιακών/μεταπτυχιακών φοιτητών για συμμετοχή με εθελοντική εργασία κατά τη διεξαγωγή του διεθνούς συνεδρίου Purpureae Vestes VIII Tradition and Innovation in Textile Production in the Mediterranean World and Beyond από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς 138, στην Αθήνα.

Ανακοινώσεις: 

Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου-Εκδηλώσεις Μαΐου – Ιουνίου 2022

ΤΟ MOYΣΕΙΟ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου ξεκινά σειρά εκδηλώσεων, που στόχο έχουν τη γνωριμία του κοινού με τις συλλογές του. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θεματικές ξεναγήσεις και παρουσιάσεις-εργαστήρια, που διοργανώνονται από τους επιμελητές του
μουσείου σε συνεργασία με προσκεκλημένους ερευνητές (αρχαιολόγους, συντηρητές, καλλιτέχνες κλπ.). Οι παρουσιάσεις απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ανακοινώσεις: 

Λάρισα: μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα για παιδιά, 29-30/12/2021

Μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα για παιδιά στο Διαχρονικό Μουσείο

Ανακοινώσεις: 

Λάρισα: εικαστική εγκατάσταση για την Επέτειο των 200 ετών της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ως 30/12/2021

«ΗΡΩΟΝ»: Μια εικαστική εγκατάσταση για την Επέτειο των 200 ετών της Εθνικής Παλιγγενεσίας στο πλαίσιο της Έκθεσης «Από αγάπη για την Ελλάδα»

Ανακοινώσεις: 

To "βοτσαλάκι - βοτσαλάκι” πάει Νίσυρο!, 06-10/11/2021

Μετά την επιτυχία στο Καστελλόριζο το "Βοτσαλάκι - βοτσαλάκι" πάει στη Νίσυρο. Σκοπός είναι η αναγνώριση της πολιτιστικής αξίας της παραδοσιακής τέχνης των βοτσαλωτών δαπέδων και η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας τους. Πιο συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει:

Ανακοινώσεις: 

4ήμερη δράση συνέργειας σύγχρονων εικαστικών και μαρμαρογλυπτών, Τήνος, 28-31/10/2021

Αναζητώντας την Εικόνα
ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΗΝΙΑΚΗ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΑ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

Ανακοινώσεις: 

Παρουσίαση βιβλίου και ξενάγηση στο Διαχρονικό Μουσείο, Λάρισα, 28/09/2021

Οι εκδόσεις Θράκα παρουσιάζουν το βιβλίο του ποιητή Δημήτρη Αθανασέλου «Το πρόσωπο εντός μου», την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, στις 9 μ.μ., στο καφέ του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ποιητής Κώστας Λάνταβος και ο Κλινικός Ψυχολόγος, Καθηγητής στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγγραφέας Ηλίας Κουρκούτας. Είσοδος ελεύθερη.

Ανακοινώσεις: 

Βραδιές γαλλικού κινηματογράφου στον κήπο του Διαχρονικού Μουσείου, Λάρισα, 21/07-11/08/2021

Ξεκινούν οι προβολές αξιόλογων ταινιών του γαλλικού κινηματογράφου στον δροσερό κήπο του Διαχρονικού Μουσείου. Οι προβολές διοργανώνονται για δεύτερη χρονιά από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Θα προβληθούν συνολικά τέσσερις ταινίες.

Ανακοινώσεις: 

Αστροβραδιά και παρουσίαση παιδικού βιβλίου στον κήπο του Διαχρονικού Μουσείου, Λάρισα, 19/07/2021

Το Διαχρονικό Μουσείο – Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και οι Εκδόσεις «Πνοή» σε συνεργασία με το Σχολείο Αστρονομίας («Έναστρον» Κοιν.Σ.Επ.) και τον Κοι.Σ.Πε Λάρισας «Μυρμιδόνες» διοργανώνουν αστροβραδιά για μικρούς και μεγάλους.

Οι μικροί θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αφήγηση του παιδικού βιβλίου της συγγραφέως Δέσποινας Γκουτζολίκα «Οι Θαλασσοπόροι του Ουρανού».

Ανακοινώσεις: 

δωρεάν παράσταση "Ο Ξεναγός"-Β΄ αρχαίο θέατρο Λάρισας, Τετάρτη 21 & Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Δελτίο Τύπου και αφίσα σχετικά με την παράσταση "Ο Ξεναγός", που θα παρουσιαστεί στο Β΄ αρχαίο θέατρο Λάρισας την Τετάρτη 21 & την Πέμπτη 22 Ιουλίου και ώρα 21.30. Η παράσταση προσφέρεται δωρεάν για το κοινό, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός".

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://digitalculture@culture.gov.gr

Ανακοινώσεις: 

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Εκδηλώσεις