‘’Βουτιά στην συντήρηση!’’

‘’Βουτιά στην συντήρηση!’’

Στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ευρωπαϊκών ημερών συντήρησης», το τμήμα Συντήρησης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων σχεδίασε εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο «Βουτιά στην συντήρηση!» που απευθύνεται σε μικρά και μεγάλα παιδιά!
Παίζοντας παρακολουθούν σημαντικά έργα που έχουν ανελκυσθεί από το βυθό των ελληνικών θαλασσών και ακολουθούν βήμα βήμα τους συντηρητές στη διάσωση, προστασία και ανάδειξη της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Το εκπαιδευτικό υλικό, προτείνοντας δραστηριότητες συμβάλλει: στην ευαισθητοποίηση σε ζητήματα της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς, στη μύηση στην συντήρηση των ευρημάτων, στην εξοικείωση με τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην ενάλια αρχαιολογία, στην κατανόηση των επικαθήσεων που παρατηρούνται πάνω στην επιφάνεια των αντικειμένων.
Η εκπόνηση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με θέμα τις ενάλιες αρχαιότητες, αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και παρακαταθήκη για το μέλλον. Το τμήμα συντήρησης συμμετέχει ενεργά σε αυτά αναδεικνύοντας την επιστήμη της συντήρησης και τη σημαντική της συνεισφορά στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δείτε το συνημμένο αρχείο!

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon ‘’Βουτιά στην συντήρηση!’’1.64 MB