4ήμερη δράση συνέργειας σύγχρονων εικαστικών και μαρμαρογλυπτών, Τήνος, 28-31/10/2021

Αναζητώντας την Εικόνα
ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΗΝΙΑΚΗ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΑ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

Το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, συνεχίζοντας την μακρά καλλιτεχνική του υποστήριξη, προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό από τις 28 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021 στην Τήνο, σε μια τετραήμερη δράση συνέργειας σύγχρονων εικαστικών και μαρμαρογλυπτών.
Μαρμαρογλύπτες που ζουν και εργάζονται στο νησί, συνεργάζονται με την χορογράφο Άννα Απέργη στο “Apheresis”, αναζητώντας την κίνηση στους κτύπους του καλεμιού, την ομάδα των Beforelight στην εικαστική εγκατάσταση αναζητώντας το φως σε ξεχασμένα τοπία, και τον μουσικό Jeph Vanger αναζητώντας τον ήχο μέσα από το μάρμαρο. Η Ομάδα Akoo-o δημιουργεί ηχοτοπία από τις εσωτερικές διεργασίες του μαρμάρου κατά την διάρκεια σμίλευσής του, ενώ ο Γεράσιμος Αβλάμης συνεργάζεται με μαρμαρογλύπτες αναζητώντας το χρώμα στη δωρικότητα του χώρου που γέννησε την τηνιακή μαρμαροτεχνία. Παράλληλα με την παρουσίαση των έργων, θα πραγματοποιηθούν περιπατητικές διαδρομές και in situ ομιλίες σε επιλεγμένα ανοιχτά σημεία, που στοχεύουν στην ανοιχτή συζήτηση και κατάθεση εμπειριών και ιδεών.
Συμμετέχοντες μαρμαρογλύπτες: Ιωσήφ Αρμάος, Λαυρέντιος Βιδάλης, Αντώνης Βίδος, Πέτρος Δελλατόλας, Νικόλαος Δεσύπρης, Ονούφριος Δεσύπρης, Λάμπρος Διαμαντόπουλος, Γιάννης Καγιώργης, Μανώλης Κουσουνάδης, Νίκος Κουσουνάδης, Ευτυχία Κούτσουλα, Γιάννης Κυραρίνης, Γιώργος Ι. Παλαμάρης, Νικόλαος Πιπέρης, Πέτρος Πολυχρονάκης, Μάκης Τριγώνης, Ιάκωβος Φιλίππου, Ευάγγελος Χατζής, Γιάννης Χονδρογιάννης.
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Ανακοινώσεις: