Ανοιχτή εκδήλωση: Συμβαδίζοντας για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή. Βίλα Καζούλη. 14/11/22

Συμβαδίζοντας για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή

Ανοιχτή εκδήλωση
Βίλα Καζούλη,14/11/22

Τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 η Diadrasis με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) διοργανώνει στη βίλα Καζούλη, έδρα του Πράσινου Ταμείου, ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο: «Συμβαδίζοντας για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή».
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Καρτάλης, Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική Αλλαγή, με την ομιλία του:
«Προσαρμόζοντας τους αρχαιολογικούς χώρους στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής: από τη θεωρία στην πράξη».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ κ. Μαρία Μερτζάνη.

Θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πιλοτικού έργου «ΣυμβαδίΖουμε*» από τη συντονίστρια της Diadrasis κ. Λάουρα Ταπίνη. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μεταξύ εκπροσώπων του ΥΠΠΟΑ, του Πράσινου Ταμείου, του Δήμου Κέας και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων. Στόχος της στρογγυλής τράπεζας είναι η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη συνεργασία πολιτών και επαγγελματιών του πολιτισμού για την προστασία των μνημείων από την κλιματική αλλαγή, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης από το κοινό.
*Το έργο « ΣυμβαδίΖουμε, συνεργασία πολιτών και επαγγελματιών για την προστασία των μνημείων από την κλιματική αλλαγή » υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Diadrasis και τον Δήμο Κέας με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις 2021» - Άξονας Προτεραιότητας «Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες».

Ημερομηνία: Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022
Ώρα: 19.00 – 20.30

Χώρος διεξαγωγής: Βίλα Καζούλη, Λεωφ. Κηφισίας 241, Κηφισιά 145 61

Κεντρική ομιλία: «Προσαρμόζοντας τους αρχαιολογικούς χώρους στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής: από τη θεωρία στην πράξη». Κωνσταντίνος Καρτάλης, Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Κλιματική Αλλαγή

Πάνελ στρογγυλής τράπεζας
 Μαρία Μερτζάνη, Προϊσταμένη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων - Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
 Σπυριδούλα Ντεμίρη, Διαχειρίστρια έργων κλιματικής αλλαγής – Πράσινο Ταμείο
 Ρένα Βελισσαροπούλου, Δήμαρχος Κέας
 Ζωή Σακκή, Πρόεδρος Συλλόγου Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
 Μελίνα Ντάνχαμ, Development Manager - Ecogenia
 Μάρω Οικονόμου, Δίκτυο πολιτικής προστασίας - Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon prosklisi_anoixtiekdilosi_SymvadiZontas.png590.3 KB
Ανακοινώσεις: