Δωρεάν Ημερίδα "Ζωγράφοι διακόσμου: τεχνικές και εξειδίκευση από το χθες στο σήμερα", Αιγάλεω, 11/10/2023

Η IDEC A.E σε συνεργασία με το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένου του ΔΘΙΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ σας προσκαλούν στην δωρέαν ημερίδα που διοργανώνουν με θέμα "Ζωγράφοι Διακόσμου - Τεχνικές και Εξειδίκευση από το χθες στο σήμερα" την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, 16:30-18:00, στο Μικρό Αμφιθέατρο του ΔΘΙΕΚ Αιγάλεω, Μίνωος και Προόδου 1 (Δίπλα στο ΠΑΔΑ 2).
Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση του τμήματος του ΔΘΙΕΚ και ανασκόπηση των αποτελεσμάτων του έργου Peintres-Euro-Qualif.
Η ημερίδα απευθύνεται σε σπουδαστές, σε επαγγελματίες του τομέα της συντήρησης και της διαμόρφωσης χώρων, εκπαιδευτικούς φορείς που ενδιαφέρονται για τη δημιουργία προγραμμάτων τεχνικής εξειδίκευσης και αναβάθμισης, επαγγελματίες του τεχνικού κλάδου, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη προγραμμάτων κατάρτισης τεχνικών ειδικοτήτων μέσα από διακρατικές συνεργασίες.

Δηλώστε Συμμετοχή

Λίγα λόγια για το έργο
Συνδυάζοντας τεχνικές γνώσεις, αισθητικές παρεμβάσεις και καλλιτεχνική έκφραση, οι ζωγράφοι διακόσμου είναι μια ειδικότητα που κινείται στο μεταίχμιο μεταξύ του κατασκευαστικού τομέα και της διακόσμησης. Είναι επίσης μια ειδικότητα που πολύ συχνά εισέρχεται στο χώρο της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η διαμόρφωση ενός συνόλου επαγγελματικών δεξιοτήτων για ζωγράφους διακόσμου και ελαιοχρωματιστές στον τομέα της συντήρησης ιστορικών ή παλαιών κτηρίων, είναι το θέμα με το οποίο ασχολείται το έργο PEINTRES-EURO-QUALIF: Ελαιοχρωματιστές και ζωγράφοι διακόσμου: Συντηρώντας την τεχνογνωσία, μια ευρωπαϊκή προοπτική.
Παράλληλα δίνει έμφαση στη διατήρηση παραδοσιακών τεχνικών και την ανάπτυξη ειδικών δεξιοτήτων, χρησιμοποιώντας καινοτόμες πρακτικές εκπαιδευτικών εργαστηρίων σε πραγματικές συνθήκες. Στο έργο συμμετέχουν σχολές και φορείς επαγγελματικής κατάρτισης από την Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Erasmus Days 2023

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση.

Ανακοινώσεις: