Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Ορφικοί Διάλογοι», Λάρισα, 9/12/2023

Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Ορφικοί Διάλογοι» στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 στις 11:30 π.μ.

Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση της Ελληνικής Κοινότητας Σικελίας «Τρινακρία» και του Υπουργείου Πολιτισμού-Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και περιλαμβάνει έργα των καλλιτεχνών Κωσταντίνου Ντάγκα (Hope) και Enzo Rovella, σε επιμέλεια του Francesco Piazza και συντονισμό του Βασίλη Καραμπάτσα. Ο συντονιστής της έκθεσης Β. Καραμπάτσας, και ο καλλιτέχνης Κ. Ντάγκας θα παρουσιάσουν τα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής της έκθεσης. Μέσω της εκθεσιακής προβολής των έργων παρακινείται ο θεατής ώστε να ενεργοποιήσει όλες του τις αισθήσεις, με στόχο να απολαύσει μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία θέασης.

Η έκθεση αντλεί έμπνευση από τον Πάπυρο του Δερβενίου, το αρχαιότερο «βιβλίο» της Ευρώπης, που βρέθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1962 στο Δερβένι (Μακεδονία) και χρονολογείται στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. Με την εγγραφή του το 2015 στον κατάλογο της Μνήμης του Κόσμου της UNESCO, αναγνωρίστηκε η παγκόσμια σημασία του, καθώς αντικατοπτρίζει πανανθρώπινες αξίες, όπως την ανάγκη ερμηνείας του κόσμου, την επιθυμία ένταξης σε μία οργανωμένη κοινωνία και την αγωνία αντιμετώπισης του τέλους της ζωής.

Ανακοινώσεις: