ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΥΠΠΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΩΝ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 01/10 ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ.
ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΥΠΠΟ.

Στις 30/10 υπήρχε προγραμματισμένη κινητοποίηση των συμβασιούχων έξω από το ΥΠΠΟ από το πρωί. Επειδή ο υπουργός Π.Γερουλάνος δεν ήρθε καν να συζητήσει μαζί μας και καθώς εκκρεμεί η πληρωμή των συμβασιούχων που εργάζονται με ασφαλιστικά, η παράταση όσων εντάχθηκαν στην τροπολογία Σαμαρά και οι επερχόμενες απολύσεις συμβασιούχων που δεν πρόκειται να ξαναπροσληφθούν λόγω 24μήνου, το μεσημέρι προχώρησαν σε κατάληψη του ΥΠΠΟ.
Όσοι μπόρεσαν να μπουν μέσα (το ΔΣ και περίπου 30 συνάδελφοι) πριν αποκλείσει τα πάντα η αστυνομία, θα έμεναν μέσα και τη νύχτα ώστε να συνεχιστεί η κατάληψη. Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι θα δώσει παράταση 1 έτους σε όσους εντάχθηκαν στην τροπολογία Σαμαρά. Επειδή όμως όλα τα υπόλοιπα προβλήματα (πληρωμές ασφαλιστικών, 24μηνο, απολύσεις κ.λπ.) παραμένουν και εντείνονται από τις νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης που οδηγούν στην οριστική απόλυση χιλιάδες συμβασιούχους, οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ συνεχίζουν τον αγώνα, περιμένοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon 20091101-01.doc22.5 KB
Ανακοινώσεις: