Διαλέξεις

Διαλέξεις για θέματα σχετικά με τις επιδράσεις της ρύπανσης του αέρα σε υλικά πολιτιστικής κληρονομιάς

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών διαδικασιών του ΔΠΜΣ "Φυσικές & Χημικές Μέθοδοι Διάγνωσης Φθοράς Υλικών Πολιτιστικής Κληρονομιάς" την Τρίτη 25.05.2021 και την Παρασκευή 28.05.2021, η κα Paola Fermo, καθηγήτρια στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου του Μιλάνο (Dipartimento di Chimica, Università degli Studi di Milano) θα δώσει δύο διαλέξεις για θέματα σχετικά με τις επιδράσεις της ρύπανσης του αέρα σε υλικά πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι διαλέξεις θα δοθούν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom.

Ανακοινώσεις: 

«Η Συντήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: μετάβαση σε μια νέα εποχή».

ην Τρίτη 20 Απριλίου στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη διάλεξη της Ομάδας Συντήρησης του Ελληνικού Τμήματος του ICOM, με ομιλήτρια την κ. Ερατώ Καρτάκη, Συντηρήτρια MSc.

Οι ομιλίες εντάσσονται στον νέο κύκλο διαλέξεων με θέμα «Η Συντήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: μετάβαση σε μια νέα εποχή». Στόχος της ενότητας είναι η ανάδειξη νέων προοπτικών για τον τομέα της Συντήρησης και το επάγγελμα του Συντηρητή.

Ανακοινώσεις: 

Η Συντήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: μετάβαση σε μια νέα εποχή

H Ομάδα Συντήρησης του Ελληνικού Τμήματος του ICOM ξεκινά νέο κύκλο διαλέξεων με θέμα «Η Συντήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: μετάβαση σε μια νέα εποχή».

Στόχος της ενότητας είναι η ανάδειξη νέων προοπτικών στον τομέα της συντήρησης και στο επάγγελμα του συντηρητή.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται ημέρα Τρίτη και ώρα 18.00, διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom.

Για τη συμμετοχή σας παρακαλούμε εγγραφείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Ανακοινώσεις: 

Conservation: Together at Home Webinar Series

The Icon Book & Paper Group Committee are pleased to be able to bring you a series of live streamed talks while many people are required to stay at home during in these unprecedented times. We have been trying to think about what we can do to help support the community of conservators & conservation students, especially mindful of the fact that working or learning at home may mean re-imagining the ways you normally approach your role.

Ανακοινώσεις: 

Διαλέξεις του Ιάπωνα Καθηγητή Takayasu Kijima (Tokyo University of the Arts) στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΠΑ.Δ.Α.

Σας προσκαλούμε στις δύο ομιλίες που θα δώσει ο Καθηγητής Takayasu Kijima, από το Tokyo University of the Arts, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας μέσω του προγράμματος Erasmus.

Ο Καθηγητής Kijima θα δώσει την πρώτη διάλεξη την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 στις 4.00 μμ. στη Νέα Αίθουσα του Τμήματος Σ.Α.Ε.Τ. 2ος όροφος κτηρίου Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με θέμα:

«Η συντήρηση τοιχογραφιών από το Αφγανιστάν»

Ανακοινώσεις: 

Διάλεξη του Δρ. Γ. Μπουδαλή με τίτλο 'Η γέννηση του κώδικα και τα τέχνεργα της ύστερης αρχαιότητας'.

Στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων με στόχο την ανάδειξη του τομέα της Συντήρησης της πολιτιστικής Κληρονομιάς, που οργανώνονται από την επιτροπή συντήρησης του Ελληνικού Τμήματος του ICOM, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30, διάλεξη με τίτλο 'Η γέννηση του κώδικα και τα τέχνεργα της ύστερης αρχαιότητας'.

Ομιλητής θα είναι ο Δρ. Γεώργιος Μπουδαλής, Επεύθυνος του εργαστηρίου Συντήρησης Χαρτιού - Βιβλίου, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Eλληνικού Tμήματος του ICOM, Αγίων Ασωμάτων 15 στο Θησείο, στις 18.30

Ανακοινώσεις: 

La photogrammétrie et les technologies 3D appliquées à l’archéologie

La photogrammétrie et les technologies 3D appliquées à l’archéologie
March 06, 2017 17:00

École française d’Athènes, Salle de Conférences, Didotou 6, 106 80 Athènes
LECTURE

Presented by
École française d’Athènes

Speaker
Mohamed Abd el-Aziz (CEAlex), Philippe Soubias (CEAlex)

http://www.ascsa.edu.gr/index.php/news/eventDetails/la-photogrammetrie-e...

Ανακοινώσεις: 

Ομιλίες με θέμα τη συντήρηση εικόνων από τη Μονή Σινά στο Μουσείο Μπενάκη.

Το Τμήμα συντήρησης του Μουσείου Μπενάκη σας προσκαλεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, 12.00, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, Κουμπάρη 1, να παρακολουθήσετε τις ομιλίες:

    της Αναστασίας Δρανδάκη, επιμελήτριας της Βυζαντινής και Μετα-Βυζαντινής συλλογής του Μουσείου Μπενάκη, με θέμα: ''Βυζαντινές και Μεταβυζαντινές ανακαινίσεις εικόνων στη Μονή Σινά, πριν την εποχή της συντήρησης''.

Ανακοινώσεις: 

«Ανέπαφες Επεμβάσεις, Απτές Εφαρμογές»

Στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων του Ελληνικού Τμήματος του ICOM, που ξεκίνησε το 2014 με στόχο την ανάδειξη του τομέα της Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 6:30 μ.μ. διάλεξη με τίτλο:

«Ανέπαφες Επεμβάσεις, Απτές Εφαρμογές»

Ανακοινώσεις: 

"Τα έργα της ΔΣΑΝΜ από τη Μονή Δαφνίου στο Ανάκτορο του Τατοΐου. Χθες και σήμερα."

Ο κύκλος διαλέξεων του Ελληνικού Τμήματος του ICOM που ξεκίνησε το 2014 με στόχο την ανάδειξη του τομέα της Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ολοκληρώνεται με δύο διαλέξεις της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων & Νεωτέρων Μνημείων (ΔΣΑΝΜ) του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η πρώτη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί
την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 6:30 μ.μ., με θέμα
“Τα έργα της ΔΣΑΝΜ από τη Μονή Δαφνίου στο Ανάκτορο του Τατοΐου. Χθες και σήμερα.”
Ομιλήτριες: κ.κ. Ελισάβετ Αναματερού και Τατίανα Κουσουλού

Ανακοινώσεις: 

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Διαλέξεις