Ανακοινώσεις του Σ.Σ.Α.Ε.Τ.Τ.Ε.

Συμπαράσταση του ΣΣΑΕΤΤΕ στον Σ.Ε.Α. ενάντια στην «Ανάκληση παραχώρησης χρήσης ακινήτου επί της οδού Ερμού 134-136, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου / Υπουργείου Πολιτισμού, στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων»

Το παρόν κείμενο αποστέλλεται ως συμπαράσταση στο κάλεσμα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Σ.Ε.Α.) ενάντια στην Απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού για την «έξωσή» του από την ιστορική του έδρα επί της οδού Ερμού 134-136.

Ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΣΑΕΤΤΕ), ο οποίος αποτελεί επιστημονικό και επαγγελματικό φορέα εκπροσώπησης του συνόλου των πτυχιούχων συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, έχει φιλοξενηθεί στο παρελθόν στην έδρα του Σ.Ε.Α. για εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα.

Κάλεσμα για τη δημιουργία νέου συνδικαλιστικού σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων στη συντήρηση (ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ)

Κάλεσμα για τη δημιουργία νέου συνδικαλιστικού σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων στη συντήρηση (ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ)

Στις 12/02/2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του ΣΣΑΕΤΤΕ, κατόπιν πρόσκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ). Το θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση σχετικά με τη δημιουργία συνδικαλιστικού σωματείου εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα - συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων ΙΔΟΧ του ΥΠ.ΠΟ.Α..

Παροχή Διευκόλυνσης για την ημερίδα της ΠΕΣΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από έγγραφο αίτημα του ΣΣΑΕΤΤΕ προς το ΥΠΠΟΑ, μας παρέχεται διευκόλυνση για την παρακολούθηση της ημερίδας της ΠΕΣΑ, αύριο Παρασκευή 27/05/2022.

Συνημμένα θα βρείτε την απόφαση παροχής διευκόλυνσης για την παρακολούθηση της ημερίδας της ΠΕΣΑ.

Κινητοποίηση στο Λιμάνι Ν. Στύρων & Οδοιπορικό στα αρχαία λατομεία του Νημποριού

Σε συνέχεια του ψηφίσματος του ΣΣΑΕΤΤΕ ενάντια στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Εύβοια και της συλλογής υπογραφών, σας καλούμε να συμμετέχετε στην επερχόμενη σχετική δράση στις 20/3.
Δείτε περισσότερα στο κείμενο που συνοδεύει τη δράση.

Διευκρινήσεις σχετικά με το Δελτίο Τύπου του ΣΣΑΕΤΤΕ με τίτλο "Συστάσεις και ενστάσεις ΣΣΑΕΤΤΕ αναφορικά με την ανάθεση εργασιών «καθαρισμού» και «συντήρησης» γλυπτών..."

Διευκρινήσεις σχετικά με το Δελτίο Τύπου του ΣΣΑΕΤΤΕ με τίτλο «Συστάσεις και ενστάσεις ΣΣΑΕΤΤΕ αναφορικά με την ανάθεση εργασιών «καθαρισμού» και «συντήρησης» γλυπτών, έργων τέχνης και μνημείων σε μη επαγγελματίες αδειούχους Συντηρητές Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης»

Κατόπιν ερωτήσεων που λάβαμε για την παρακάτω παράγραφο:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συστάσεις και ενστάσεις ΣΣΑΕΤΤΕ αναφορικά με την ανάθεση εργασιών «καθαρισμού» και «συντήρησης» γλυπτών, έργων τέχνης και μνημείων σε μη επαγγελματίες αδειούχους Συντηρητές Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης

Ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΣΑΕΤΤΕ) αποτελεί επιστημονικό και επαγγελματικό φορέα εκπροσώπησης του συνόλου των πτυχιούχων συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας σε επαγγελματικό και επιστημονικό επίπεδο. Έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας περιπτώσεις εργασιών «συντήρησης» ή/και «καθαρισμού» σε γλυπτά έργα και μνημεία σε δημόσιους χώρους, οι οποίες εκτελούνται από αναρμόδιες και ακατάλληλες ειδικότητες επαγγελματιών, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η ακεραιότητα των μνημείων αυτών.

Κανάλι του ΣΣΑΕΤΤΕ στο YouTube

Από την 1η Οκτωβρίου 2021, ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης -ΣΣΑΕΤΤΕ- απέκτησε κανάλι στο YouTube! Για να επισκεφθείτε το νέο μας κανάλι, το οποίο σταδιακά εμπλουτίζεται με νέα βίντεο και πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ, ή εναλλακτικά βάλτε τις λέξεις "ssaette" "YouTube" στη μηχανή αναζήτησης στο ίντερνετ.
Παρακαλούμε μπείτε στο κανάλι μας, κάντε εγγραφή και like, και κοινοποιήστε το στους γνωστούς σας!
Με εκτίμηση,
το ΔΣ του ΣΣΑΕΤΤΕ

Παροχή Διευκόλυνσης Διημερίδας του ΣΣΑΕΤΤΕ σε Συντηρητές

Αγαπητά μέλη,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατόπιν έγγραφου αιτήματος του ΣΣΑΕΤΤΕ προς την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού λάβαμε ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το γραφείο της Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς κ. Πολυξένης Αδάμ- Βελένη πως
«η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς κ. Πολυξένη Αδάμ- Βελένη δεν έχει αντίρρηση στην παροχή διευκόλυνσης όσων εκ των υπαλλήλων της επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη Διημερίδα του ΣΣΑΕΤΤΕ την Παρασκευή 14 Μαΐου και το Σάββατο 15 Μαΐου 2021».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ E-MAIL ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι σας έχει αποσταλεί e-mail μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Ζευς (elections@zeus.grnet.gr) για να λάβετε μέρος στις αρχαιρεσίες του ΣΣΑΕΤΤΕ για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής. Καλείστε να υποβάλετε την ψήφο σας ακολουθώντας τον σύνδεσμο που περιέχει το μήνυμα.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Αθήνα 15-04-2021

Οι αρχαιρεσίες του ΣΣΑΕΤΤΕ για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 Απριλίου 2021 και ώρες 12:00-18:00 μέσω της ψηφιακής κάλπης ΖΕΥΣ .

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Ανακοινώσεις του Σ.Σ.Α.Ε.Τ.Τ.Ε.